• Laksefiske, innlandsfiske og fjordfiske i ett og samme produkt

  Inkludert i leie av Sveitserhuset følger en over 10km lang fiskerett fordelt på to lakseførende vassdrag, et utall muligheter for innlandsfiske og båt i fjorden. En komplett fiskeopplevelse for den allsidige sportsfiskeren.

  Terråkelva ligger få minutters gange fra huset. Her er tas det bra med mellomlaks, og sjøørret på over 3 kilo er ikke uvanlig. Åelva ligger kun 10-12 minutters kjøring fra Terråk. Dette er regionens beste lakseelv som i tillegg huser noen virkelig store sjøørreter. Det tas også en del sjørøye i de nedre delene.

  Båt i fjorden er inkludert i leien. Det er også svært godt fiske etter sjøørret i fjorden for den som liker å fiske med flue i fra land.

 • Herskapelig hus med 8 sengeplasser

  Huset er fra 1875 og er i stor grad restaurert tilbake til slik det var på 1800-tallet, , men antikke møbler, tidsriktige tapeter og farger etc. Huset har eget bibliotek og karambolerom (type biljard). Boareal er drøye 200 m2 og det er 8 sengeplasser. Kjøkken og bad er moderne.

 • Bo komfortabelt med storslåtte naturopplevelser like rundt hushjørnet

  Stort herskapshus fra 1875 nær fjorden med gode muligheter for et variert fiske både i fjorden, i elv og i fjellvann. Området omfatter fjellområdene rundt Terråk, og et tyvetalls små og store fiskevann i uberørt natur. Vårt mer allsidige sted. En perfekt fiskeferie for den allsidige sportsfiskeren, eller laksefiskere som ønsker å bo komfortabelt, samt ha flere kort å spille på.

  Det er bilvei frem til døren. Stedet passer for 4-8 personer.

Fiske

Sjøørret- og laksefiske

Terråkelva

De nederste 3.6 km av Terråkvassdraget er sjøørret/lakseførende. Fordelingen mellom laks og sjøørret varierer fra år til år. De siste to årene har fangstene av laks vært større enn sjøørret. Gjennomsnittsvekt de senere år har vært knappe 3 kilo for laks og 1.6 kilo for sjøørret. Det er derimot mulig å få langt større fisk enn dette (se fotoalbum). Det er best forhold i elven ved høy vannføring.

Åelva

Fiskekort i Åelva kan inngå i prisen, men må avtales på forhånd ved booking. Elva er den største lakseelven i området og har en tett bestand av både laks og sjøørret. Elva ligger 15 minutters kjøring fra boligen.

For de som liker å fiske sjøørret i sjøen er området kjent for å ha et særdeles godt fiske i fjorden fra mars og frem til sesongstart. Områdene rundt Terråk er perfekte for fluefiske etter sjøørret i sjøen.

Fjordfiske

Tosenfjorden er kjent for å ha et godt fiske. Dybdeforholdene varierer med flere grunnere områder (10 – 50 – 100 meter) til partier med store dyp på inntil 750m. Vanligvis er det et godt fiske av torsk og sei, og det fiskes hyse (kolje), en del uer, kveite og lyr, og til tider hvitting og makrell. På større dyp finnes også håbrann og håkjerring. I tillegg er det svært godt fiske etter sjøørret i fjorden.

Innlandsfiske

I Terråkmarka ligger det en rekke gode fiskevann. Dersom man er interessert i å fange steikfisk kan man nesten oppsøke hvilket som helst av vannene. Enkelte vann har færre og større fisk som jo er mer populært blant sportsfiskerne. Nervatnet, Mellavatn og Sørvatnet er lett tilgjengelige vann som alle huser tette bestander av fin matfisk. Men som i de fleste store vann er det muligheter for en virkelig rugg her også.

For de ivrigste fiskerne anbefaler vi en tur til Svartvatnet(267moh), Svartåstjørna og Tverråspøylan(310-471moh). Drømmer man om å bryte kilos-, eller tokilosgrensen for den saks skyld, er dette vannene vi anbefaler at du oppsøker. Her er det tatt mange fine fisker.

Fiskeregler for Plahtes Eiendommer

Boforhold

Husvære

Bygningsmasse:

Kledd laftet bygning fra 1875 på ca 220 m2.  Restaurering (ikke helt ferdig) hvor mesteparten av møbler, tapeter og farger er tidsriktig. Inngangsparti, bibliotek, carambolerom (biljard), bad med vaskemaskin og tørketrommel, 2 stk WC, kjøkken, spisestue, finstue, fire soverom med totalt 9 sengeplasser. Balkong i to etasjer.

Møbler og teknisk utstyr:

Innlagt strøm og vann. God standard, Spisestue med plass for 8 personer, kjøkken med vanlig utstyr inkludert mikro. finstue med sofagruppe, aktivitetsrom med carambolebord (type biljard), kjøkken med det som trengs av utstyr, bad med WC,  Tapeter, og farger er i stor grad slik det var i 1870-tallet. Flesteparten av mæblene er antikke, men bad og kjøkken er moderne. Dyner og puter for 9 personer.

Kjøkkenutstyr og forbruksartikler:

Strøm, innlagt kaldt og varmt vann, dusj, 2 stk WC, vanlig kjøl/frys, induksjonstopp, stekeovn, vedfyrt etasjeovn.

Båter etc.

Båter:

Båt i fjorden og Nervatnet inngår. Mulighet for å leie båt i andre fjellvann.

Flyteutstyr:

Flytevester 70-90 kg er tilgjengelig. Andre størrelser må avtales.

Annet

Beliggenhet

Terråk har ca 650 innbyggere og er et koselig tettsted med matbutikk, jernvarehandel og en liten gjestegård. Huset ligger i sentrum, med utsikt utover Bindalsfjorden.

Adkomst

Bilvei helt frem.

Kartreferanser

M711- serien: nr. 1825 III. Et lite område ligger på 1824 IV

Tilrettelegging

Ankomst: Gjestene tas i mot i huset og får informasjon om praktiske ting samt om fiske og andre muligheter i området. Oppredde senger for opp til 6 personer ved ankomst inludert i prisen.

Guiding etc.

Fiske- og jaktguide, kokketjenester og turguide kan organiseres.

Avstander fra parkeringsplass

Til Brønnøysund lufthavn: 100 km, Rørvik lufthavn: 80 km, Værnes flyplass: 270 km. Nærmeste matbutikk er 500 meter fra huset.

Nettdekning

Det er full dekning med Telenor og Netcom. WiFi tilgjengelig.

Priser og bestilling

Priser 2022

Gjelder per uke (opptil 6 personer).

01/01 – 11/06 Kr. 16.000,-

Tilsvarer en døgnpris per person på under 400,- ved 6 gjester.

11/06 – 03/09 Kr. 25.000,-

Tilsvarer en døgnpris per person på 600,- ved 6 gjester.

Inkluderer:

Husleie, båt i fjorden med 200 liter bensin, fiskerett i lakselv og i mange fjellvann, strøm, ved, internet etc.

Prisen gjelder for opp til 6 personer, for mer enn 6 personer kommer et tillegg på kr. 2000,- pr. pers. pr. uke.

Bensin til båten utover de 200 liter, medfølger ikke.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss:

Kart

3D-kart (Lukk vindu/fane for å gå tilbake)

Bruk kombinasjoner av venstre museknapp, Shift. Ctrl og skrollehjul for å navigere

Mer informasjon om området

Sveitserhuset

Da eiendommene ble kjøpt på 1870-tallet ble det skilt ut et nytt gårdsbruk i Oldervika. På denne tiden var det nylig kommet sagbruk med høvler som gjorde det rimelig å få tak i rikt profilert listverk. Dette førte til en egen stilart «Sveitserhus» som kjennetegnes av kraftig ornamentering rundt vinduer og tak, samt brede gulvlister. Innvendig var det vanlig med perlestaff panel og/eller tapet. Hovedhuset i Olderviken, som sto ferdig i 1876, er bygget i klassisk sveitserstil og er i dag det eldste huset på Terråk.

Selv om huset ligger i sentrum er det lett å nå et godt fiske i fjorden og i fjellvann med ørretfiske av høy kvalitet. Terråkelven, som har en bra bestand av sjøørret, ligger få minutters gange fra huset.  Det er også mulig å fiske i Åelva, en av landets beste lakseelver.

Plahtes Eiendommer

Plahtes Eiendommer er en av de største private eiendommer i Norge. Vi tilbyr jakt og fiske i en storslagen villmarkder få mennesker ferdes. De fleste hyttene ligger flere km. fra nærmeste nabo, men er likevel lette å nå. Ved ankomst vil du bli møtt av grunneier eller en av våre ansatte. Over 70 % av våre gjester er «gjengangere».

Hos oss vil du finne en forsiktig utnyttelse av naturressursene, tilrettelagt med hytter, båter og alt som hører med for en vellykket ferie i utmarken.

Historikk Sveitserhuset

Historisk beskrivelse under utvikling

Se også Historien om Bindalsbruket og Plahtes eiendommer.
(E-bok av Arvid Sveli)

© Kopirett - Plahtes Eiendommer