• Stort jaktterreng med gode skogsfugl- og lirypebiotoper

  Totalt 70.000 dekar fra ca 50 til 700 mh. Hytten ligger på 183 moh. Det kan jaktes med inntil fire gevær og tre hunder.

  Terrenget er relativt lettgått og har også en rekke gode fiskevann. Det er gode biotoper både for lirype, fjellrype og skogsfugl. I terrenget har også den lokale jeger og fiskeorganisasjonen jaktrett, slik at man kan treffe på andre jegere i terrenget. Maks fire jegere og tre hunder.

 • Enkel hytte med 4. sengeplasser + "ekstrakrypinn"

  Hytta er ca 25 m2. Den er godt utstyrt, har propankomfyr med stekeovn på kjøkkenet, og vedovn i stue/oppholdsrom. Ikke sengetøy, men dyner og puter for 4. Det er ikke innlagt vann, men godt drikkevann rett utenfor døren. Vedskjul og utedo. Det er en nedgravd aluminiumsboks i myra rett bak hytta som fungerer som kjøleskap for mat under oppholdet.

  Fem km. lengre inne i fjellet ligger «Tønna», et krypinn som kan benyttes om man ønsker å utforske de innerste delene av vassdraget.

 • Terråkmarka

  Et 70.000 daa. stort og variert fjellområde som også har ett godt innlandsfiske etter ørret. Området omfatter hele fjellheimen rundt Terråk, og består av gode jaktbiotoper og et tyvetalls små og store fiskevann.

  Hytta ligger 30 meter fra Nervatnet i Terråkvassdraget. Den er liten, men praktisk og hyggelig innredet. Hytta ligger ca 3,5 km fra parkeringsplass (relativt lettgått terreng).

Jakt

Totalt omlag 70.000 dekar fra ca 50 til 700 moh. Hytten ligger på 183 moh. Det kan jaktes med inntil fire gevær.

Terråkmarka er relativt lettgått og er det terrenget på eiendommen som egner seg best for jakt med hund. Store områder for skogsfugl og lirype, og en del fjellrypebiotop. I terrenget har også den lokale jeger- og fiskeforeningen tilgang fra jaktstart, slik at man kan treffe på andre jegere i terrenget i løpet av jakten. I Terråkmarka benyttes det dagskvoter, som settes i forkant av jakta hver år.

Lirype

I Terråkmarka kan man treffe på lirypa i omtrent hele terrenget bortsett fra lengst ned i skogen og på de høyeste toppene. Et attraktivt terreng for jakt med stående fuglehund med store, sammenhengende lirypebiotoper.

Skogsfugl

Ca. 15.000 dekar skogsfuglbiotop. Spennende å varierte områder for skogsfugljakt. I terrenget finner man alt fra gammel gran- og furuskog til yngre plantefelt, hogstfelt, myrdrag og bjørkekjerr opp mot tregrensa. Her er det biotoper for en hver smak. Bestanden av orrfugl har de siste 2-3 årene vært brukbar og i 2018 så vi en fin oppsving i storfuglbestanden sammenlignet med tidligere år. Flott terreng for skogsfugljakt med hund, men det finnes også en del områder hvor flere støkkjegere kan utnytte terrengformasjonene til sin fordel. Likevel, skal man jakte utelukkende skogsfugl vil vi anbefale et annet terreng enn Terråkmarka, men skogsfugljakten er et fint supplement til rypejakten.

Fjellrype

Langs fjellryggen som utgjør terrengets østre grense, samt Fuglvass- og Svartåsfjellet er det gode muligheter til å gå på fin fjellrypejakt. Inners i Elsbudalen og fjellområdene mot fylkesgrensa er å foretrekke dersom man er på utkikk etter fjellryper.

Boforhold

Husvære

Bygningsmasse:

Hovedhytte på ca 25 m2 + tilbygg med vedbod. Frittstående utedo. Naust.

Ca. 5 km lenger inn i vassdraget, ved Sørvatn, ligger Tønna på ca 5 m2. Også denne hytten disponeres av våre gjester ved Fugleburet.

Møbler og teknisk utstyr:

Enkel, men praktisk standard, 3-seters sofa, salongbord og to stoler samt 4 køyesenger i oppholdsrom, dyner og puter til 4 personer. Eget lite kjøkken. Det er ikke innlagt vatn i hytta, men godt drikkevatn ca 20 meter fra hytta. Gasskomfyr med stekeovn på kjøkkenet, vedovn og nedgravd aluminiumsboks i myra like bak hytta fungerer som «jordkjeller». Parafinlamper.

Ekstra husvære «Tønna» er svært enkelt innredet med to brisker og en liten vedovn.

Kjøkkenutstyr og forbruksartikler:

Rikelig med service, bestikk, kopper og kar for 4 personer. Alle forbruksartikler som dopapir, stearinlys, vaskemidler, propan etc. er på plass

Båter etc.

Båter:

Robåt i naust ved Nedre Fuglevatn ca 150 meter fra hytta, og robåt i Sørvatnet ved Tønna.

Flyteutstyr:

4 stk flytevester 70-90 kg ligger på hytta. Andre størrelser må medbringes. Det er ikke flytevester ved båten i Sørvatnet, slik at dere må ta med fra hytta.

Annet

Beliggenhet

Med vakker utsikt over Nervatnet i Terråkmarka. Hytten ligger ca 50 meter fra vannet

Adkomst

Ca 3,5 km å gå fra parkeringsplass.

Kartreferanser

M711- serien: nr. 1825 III og IV. Litt også på 1824 IV

GPS-Koordinater

Hytte: N65°02,611´ – E12°20,461´
Naust Nervatnet: N65°02,550´ – E12°20,350´
Tønna: N65°00,544´ – E12°18,953´

Tilrettelegging

Gjestene må medbringe sengetøy selv. Gjestene tas i mot av vår representant på Terråk, hvor informasjon om stedet og om jakt- og fiske mulighetene vil bli gitt.

Guiding etc.

Fiske- og jaktguide, kokketjenester og turguide kan organiseres.

Avstander fra parkeringsplass

Til Rørvik lufthavn: 80 km, Brønnøysund lufthavn: 100 km. Værnes flyplass: 270 km. Nærmeste matbutikk er på Terråk, ca 2 km fra parkeringsplassen.

Nettdekning

Det er ikke mobildekning ved hytta, men enkelte steder oppe i fjellet. Dekning med mobil når man nærmer seg parkeringsplassen.

Priser og bestilling

Priser 2022

Utleid på åremål – ta kontakt for mer informasjon.

Inkluderer:

Hytte, jaktrett, fiskerett, båt, ved, propan etc.

Prisen gjelder for opp til fire jegere og 3 hunder. I dette terrenget kan man treffe på jegere fra den lokale jeger og fiskeforeningen.

Bestillinger og tilgjengelighet

For bestillinger, spørsmål e.l. benytt kontaktskjemaet eller ring 904 01 799.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss:

Kart

3D-kart (Lukk vindu/fane for å gå tilbake)

Bruk kombinasjoner av venstre museknapp, Shift. Ctrl og skrollehjul for å navigere

Interaktivt kart over hele eiendommen

Få full oversikt over hytter og fiskevann

Mer informasjon om området

Terråkmarka

Fugleburet ligger en times gange fra bilvegen ved Terråk, innover i Terråkfjellområdet, 50 meter fra Nervatnet (180 moh). Nervatnet er det nederste av tre hovedvatn i Terråkvassdraget. Hytten er perfekt plassert for fine naturopplevelser i et vakkert fjellandskap med utallige gode fiskemuligheter.

Bortsett fra gamle Terråksætra og et par hytter er der ikke annen bebyggelse i dette fjellområdet. Utpå sommeren er det mye blåbær og tyttebær i de lavereliggende områdene, og ofte godt med multer nær hytta. Om høsten er det også mye sopp. Fin ørret av god kvalitet i hovedvassdrag og sidevassdrag, og godt med småvilt, er med på å gjøre området attraktivt.

I tillegg til Fugleburet er ei lita koie, Tønna, ca 6 km lenger inn i terrenget inkludert i leien. Koia er et fint kvilested ved vandring i fjellet eller som ekstra overnattingssted ved fiske i fjellvatnene innerst i vassdraget. Tønna har to brisker og liten vedovn. Utedo.

Plahtes Eiendommer

Plahtes Eiendommer er en av de største private eiendommer i Norge. Vi tilbyr jakt og fiske i en storslagen villmarkder få mennesker ferdes. De fleste hyttene ligger flere km. fra nærmeste nabo, men er likevel lette å nå. Ved ankomst vil du bli møtt av grunneier eller en av våre ansatte. Over 70 % av våre gjester er «gjengangere».

Hos oss vil du finne en forsiktig utnyttelse av naturressursene, tilrettelagt med hytter, båter og alt som hører med for en vellykket ferie i utmarken.

Historikk Terråkmarka

Historisk beskrivelse under utvikling

Se også Historien om Bindalsbruket og Plahtes eiendommer.
(E-bok av Arvid Sveli)

© Kopirett - Plahtes Eiendommer