• Innlandsfiske i Terråkmarka

  Fiskemulighetene er mange; i rennende vann, i små tjern og med båt i større vann.

  Ørretfisket er godt i hyttas nærområde, men for å utnytte også de indre deler av vassdraget, anbefaler vi at man tar med seg sovepose og tar en overnatting i Tønna, som ligger ytterligere 5 km innover. Lokalbefolkningen har lov til å fiske i området, men man kan ofte gå i flere dager uten å treffe på andre mennesker.

  Det er også muligheter for sjøørret og laksefiske i Terråkelva som ligger en times gange fra hytten.

 • Idyllisk plassert hytte med 4 sengeplasser

  Hytta er ca 25 m2. Den er godt utstyrt, har propankomfyr med stekeovn på kjøkkenet, og vedovn i stue/oppholdsrom. Ikke sengetøy, men dyner og puter for 4. Det er ikke innlagt vann, men godt drikkevann rett utenfor døren. Vedskjul og utedo. Det er en nedgravd aluminiumsboks i myra rett bak hytta som fungerer som kjøleskap for mat under oppholdet.

  Fem km. lengre inne i fjellet ligger «Tønna», et krypinn som kan benyttes om man ønsker å utforske de innerste delene av vassdraget.

 • Eventyrlige Terråkmarka

  Området omfatter fjellheimen rundt Terråk, og et tyvetalls små og store fiskevann i uberørt natur. Det er mange gode fiskemuligheter i nærheten av hytten, men det er også nok av mer avsidesliggende gode fjellvann for fjellvante som liker å gå.

  Hytta ligger 30 meter fra Nervatnet i Terråkvassdraget, 3,5 km gange fra parkeringsplassen. Stedet passer for 2-4 personer.

Fiske

Fiske i nærområdet

Fugleburet ligger like ved Nervatnet 174 moh. . Her er det god bestand av ørret med god kvalitet. Snittstørrelse ca. 250 gram men relativt vanlig med fisk over 1 kg. God tilgjengelighet for fiske fra land med stang stort sett rundt hele vatnet, men det er noe bratt på østsiden av vatnet. Fiske fra båt gir best resultat. Både flue, spinner, wobler, sluk og mark er brukbare fiskeredskap. Vi gir dere en god oversikt over gode fiskevann over kaffekoppen på ankomstdagen.

Fjellfiske

I Terråkmarka ligger det en rekke gode fiskevann. Dersom man er interessert i å fange steikfisk kan man nesten oppsøke hvilket som helst av vannene. Enkelte vann har færre og større fisk som jo er mer populært blant sportsfiskerne. Nervatnet, Mellavatn og Sørvatnet er lett tilgjengelige vann som alle huser tette bestander av fin matfisk. Men som i de fleste store vann er det muligheter for en virkelig rugg her også.

For de ivrigste fiskerne anbefaler vi en tur til Svartvatnet(267moh), Svartåstjørna og Tverråspøylan(310-471moh). Drømmer man om å bryte kilos-, eller tokilosgrensen for den saks skyld, er dette vannene vi anbefaler at du oppsøker. Her er det tatt mange fine fisker.

Nedre deler av vassdraget

De nederste 2.5 km av Terråkvassdraget er sjøørret/lakseførende, som dere også har fiskerett som gjest på Fugleburet. Fordelingen mellom laks og sjøørret er ca 20/80. Gjennomsnittsvekt på laksen er 1,7 kg, og på sjøørreten ca 1kg, men det er mulig å få langt større fisk enn dette. Det er best forhold i elven ved høy vannføring. Det er ikke tillatt å avlive villaks (fang og slipp) og det er totalforbud mot markfiske i elva.

Det er også muligheter for innlandsfiske i de nedre delen av vassdraget. Stillelva, Svartåsspøyla og Fallbekkvatnet er vann med mye og bitevillig fisk av god kvalitet. I tillegg har vi noen gode tips på lur til de som er ekstra ivrige etter å komme i kontakt med stor ørret.

Fiskeregler for Plahtes Eiendommer

Boforhold

Husvære

Bygningsmasse:

Hovedhytte på ca 25 m2 + tilbygg med vedbod. Frittstående utedo. Naust.

Ca. 5 km lenger inn i vassdraget, ved Sørvatn, ligger Tønna på ca 5 m2. Også denne hytten disponeres av våre gjester ved Fugleburet.

Møbler og teknisk utstyr:

Enkel, men praktisk standard, 3-seters sofa, salongbord og to stoler samt 4 køyesenger i oppholdsrom, dyner og puter til 4 personer. Eget lite kjøkken. Det er ikke innlagt vatn i hytta, men godt drikkevatn ca 20 meter fra hytta. Gasskomfyr med stekeovn på kjøkkenet, vedovn og nedgravd aluminiumsboks i myra like bak hytta fungerer som «jordkjeller». Parafinlamper.

Ekstra husvære «Tønna» er svært enkelt innredet med to brisker og en liten vedovn.

Kjøkkenutstyr og forbruksartikler:

Rikelig med service, bestikk, kopper og kar for 4 personer. Alle forbruksartikler som dopapir, stearinlys, vaskemidler, propan etc. er på plass.

Båter etc.

Båter:

Robåt i naust ved Nedre Fuglevatn ca 150 meter fra hytta, og robåt i Sørvatnet ved Tønna.

Flyteutstyr:

4 stk flytevester 70-90 kg ligger på hytta. Andre størrelser må medbringes. Det er ikke flytevester ved båten i Sørvatnet, slik at dere må ta med fra hytta.

Annet

Beliggenhet

Med vakker utsikt over Nervatnet i Terråkmarka. Hytten ligger ca 50 meter fra vannet

Adkomst

NYTT FRA 2021: Ny vei inn i Terråkmarka har blitt bygget i forbindelse med utbygging av kraftverk, som gjør at nå er tilkomsten lettere. Man kjører til parkeringsplass og må gå 1,6 kilometer fra parkeringsplass til hytta (tidligere 3,5 km).

Kartreferanser

M711- serien: nr. 1825 III og IV. Litt også på 1824 IV

GPS-Koordinater

Hytte: N65°02,611´ – E12°20,461´
Naust Nervatnet: N65°02,550´ – E12°20,350´
Tønna: N65°00,544´ – E12°18,953´

Tilrettelegging

Gjestene må ta med seg sengetøy hvis ikke annet er avtalt. Gjestene tas i mot av vår representant på Terråk, hvor informasjon om stedet og om jakt- og fiske mulighetene vil bli gitt.

Guiding etc.

Fiske- og jaktguide, kokketjenester og turguide kan organiseres.

Avstander fra parkeringsplass

Til Rørvik lufthavn: 80 km, Brønnøysund lufthavn: 100 km. Værnes flyplass: 270 km. Nærmeste matbutikk er på Terråk, ca 2 km fra parkeringsplassen.

Nettdekning

Det er ikke mobildekning ved hytta, men enkelte steder oppe i fjellet. Dekning med mobil når man nærmer seg parkeringsplassen.

Priser og bestilling

Priser 2022

Gjelder per uke (opptil 4 personer).

28/05 – 03/09 Kr. 9.500,-

Tilsvarer en døgnpris per person på under 340,- ved 4 gjester.

Inkluderer:

Hytte, fiskerett, båt i Nervatnet, ekstra hytte ved Sørvatnet, ved, propan etc.

Prisen gjelder for opp til 4 personer, for mer enn 4 personer kommer et tillegg på kr. 1500,- pr. pers. pr. uke.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss:

Kart

3D-kart (Lukk vindu/fane for å gå tilbake)

Bruk kombinasjoner av venstre museknapp, Shift. Ctrl og skrollehjul for å navigere

Interaktivt kart over hele eiendommen

Få full oversikt over hytter og fiskevann

Mer informasjon om området

Fugleburet

Fugleburet ligger en times gange fra bilvegen ved Terråk, innover i Terråkfjellområdet, 50 meter fra Nervatnet (180 moh). Nervatnet er det nederste av tre hovedvatn i Terråkvassdraget. Hytten er perfekt plassert for fine naturopplevelser i et vakkert fjellandskap med utallige gode fiskemuligheter.

Bortsett fra gamle Terråksætra og et par hytter er der ikke annen bebyggelse i dette fjellområdet. Utpå sommeren er det mye blåbær og tyttebær i de lavereliggende områdene, og ofte godt med multer nær hytta. Om høsten er det også mye sopp. Fin ørret av god kvalitet i hovedvassdrag og sidevassdrag, og godt med småvilt, er med på å gjøre området attraktivt.

I tillegg til Fugleburet er ei lita koie, Tønna, ca 6 km lenger inn i terrenget inkludert i leien. Koia er et fint kvilested ved vandring i fjellet eller som ekstra overnattingssted ved fiske i fjellvatnene innerst i vassdraget. Tønna har to brisker og liten vedovn. Utedo.

Plahtes Eiendommer

Plahtes Eiendommer er en av de største private eiendommer i Norge. Vi tilbyr jakt og fiske i en storslagen villmark der få mennesker ferdes. De fleste hyttene ligger flere km. fra nærmeste nabo, men er likevel lette å nå. Ved ankomst vil du bli møtt av grunneier eller en av våre ansatte. Over 70 % av våre gjester er «gjengangere».

Hos oss vil du finne en forsiktig utnyttelse av naturressursene, tilrettelagt med hytter, båter og alt som hører med for en vellykket ferie i utmarken.

Historikk Fugleburet

Historisk beskrivelse under utvikling

Se også Historien om Bindalsbruket og Plahtes eiendommer.
(E-bok av Arvid Sveli)

© Kopirett - Plahtes Eiendommer